Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Kapros töltött tök

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 50 dkg spárgatök (15-18 cm átmérőjű a legjobb)
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 1 db zsemle
  • 1 db tojás
  • 10 dkg kapor
  • 4 dkg liszt
  • 2 dl energiaszegény tejföl
  • bors
  • vöröshagyma



  

Elkészítés:

A tököt meghámozzuk, 5-6 cm-es karikákra vágjuk és egy Rama
margarinnal kikent tepsibe rakjuk. A darált húst sóval, borssal, finomra vágott kaporral és pirított, finomra vágott hagymával ízesítjük. Hozzákeverjük az áztatott zsemlét és a tojást. A tölteléket a tökkarikákba töltjük. A vastag kapor szárakat mellétesszük és az előzőleg már elkészített kapormártás felével leöntjük, sütőben megpároljuk. Tálaláskor a tököt leöntjük a mártás másik felével.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!