Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Kovászos patisszon

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1 db patisszon
  • 1 cs. kapor
  • 2-3 gerezd fokhagyma



  

Elkészítés:

A patisszont meghámozzuk, kimagozzuk, majd ujjnyi vastag hasábokra vágjuk. Egy üveg aljára tegyünk egy csomó kaprot, rá a patisszont, közé a megtisztított fokhagymát. Vizet forralunk, egy liter vízbe teszünk 2 dkg sót, s ezt a patisszonra öntjük. Az üveg tetejére egy szelet kenyeret fektetünk, s lefedve meleg, illetve napos helyre tesszük. Ha megért - hamarabb megér mint az uborka - átrakjuk másik üvegbe, leszűrjük a levét, és hűtőszekrényben tároljuk, jól lezárt edényben.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!