Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Rakott padlizsán II.

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 80 dkg padlizsán
  • 1 ek. étolaj
  • 30 dkg sovány sertéshús
  • 8 dkg vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 1 dl energiaszegény tejföl
  • 3 dkg liszt
  • bors



  

Elkészítés:

A húst ledaráljuk, az apróra vágott hagymát egy kanál olajban megfuttatjuk. Ehhez adjuk a húst, megsózzuk, kevés vízzel puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. A meghámozott padlizsánt fél centiméter széles karikákra vágjuk, egyenként megsózzuk, állni hagyjuk körülbelül egy óráig, majd megtörölgetve lisztbe mártjuk és forró olajban mindkét oldalát félig átsütjük. Tűzálló tálban darált hússal rétegenként lerakjuk. A tojásokat a tejföllel jól elkeverjük és a tetejére öntjük, 20 percig forró sütőbe tesszük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!