Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Marcipános káposztás nyúl

3x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • Tésztához:
  • egész tojás 2 db
  • cukor 2 dkg
  • liszt 4 dkg
  • víz 1 dkg
  • Tölteléke:
  • Rama
    margarin 10 dkg
  • porcukor 10 dkg
  • kakaópor 3 dkg
  • marcipán 20 dkg
  • mandula 2 dkg



  

Elkészítés:

Előkészítés: A tojásokat megmossuk, kettéválasztjuk. A krémet kikeverjük. A marcipánt legyúrjuk, hogy jól formázható legyen. Elkészítési idő: kb. 2 és fél óra Kcal: 630 Elkészítése: A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét az összes cukorral habbá verjük. A tojás sárgáját a vízzel simára keverjük s annyi lisztet adunk hozzá, hogy pép sűrűségű legyen. Ebbe adagoljuk a felvert tojásfehérjét és a fennmaradt liszttel óvatosan összekeverjük. Simacsöves nyomózsákból papírral fedett sütőlemezre félgömböket alakítunk kb. 170 Co–os gőzmenetes sütőtérben kisütjük. Kihűlés után kiskanállal óvatosan kivájjuk a közepét és az elkészített krémmel megtöltjük. Két darabot összeillesztünk és dermesztjük. 3. A készen vásárolható marcipánt világos zöldre színezzük, kinyitjuk. Levél alakot formázunk belőle, kés hátuljával ereket nyomunk bele (mint a káposzta levelén van). A kifagyott süteményeket három levéllel beborítjuk. Középre fehér marcipánból nyuszit formázzunk és csokoládéval oda ragasztjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!