Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Marcipános káposztás nyúl
3x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- Tésztához:
- egész tojás 2 db
- cukor 2 dkg
- liszt 4 dkg
- víz 1 dkg
- Tölteléke:
- Rama margarin 10 dkg
- porcukor 10 dkg
- kakaópor 3 dkg
- marcipán 20 dkg
- mandula 2 dkg
Elkészítés:
Előkészítés: A tojásokat megmossuk, kettéválasztjuk. A krémet kikeverjük. A marcipánt legyúrjuk, hogy jól formázható legyen. Elkészítési idő: kb. 2 és fél óra Kcal: 630 Elkészítése: A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét az összes cukorral habbá verjük. A tojás sárgáját a vízzel simára keverjük s annyi lisztet adunk hozzá, hogy pép sűrűségű legyen. Ebbe adagoljuk a felvert tojásfehérjét és a fennmaradt liszttel óvatosan összekeverjük. Simacsöves nyomózsákból papírral fedett sütőlemezre félgömböket alakítunk kb. 170 Co–os gőzmenetes sütőtérben kisütjük. Kihűlés után kiskanállal óvatosan kivájjuk a közepét és az elkészített krémmel megtöltjük. Két darabot összeillesztünk és dermesztjük. 3. A készen vásárolható marcipánt világos zöldre színezzük, kinyitjuk. Levél alakot formázunk belőle, kés hátuljával ereket nyomunk bele (mint a káposzta levelén van). A kifagyott süteményeket három levéllel beborítjuk. Középre fehér marcipánból nyuszit formázzunk és csokoládéval oda ragasztjuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!