Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Spenótos omlett
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 2 dl tej
- 1 dkg élesztő
- 8 dkg rétesliszt
- 4 db tojás
- 8 dkg Rama margarin
- 1 dl energiaszegény tejföl
- 40 dkg spenót vagy 1 cs. mirelit spenót
- 4 dkg Túra sajt
- 1 ek. étolaj
- só
Elkészítés:
A langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd simára keverjük a liszttel, a tojássárgájával, kevés sóval, az olajjal. Fél óráig állni hagyjuk, majd a keménnyé vert tojásfehérjét belekeverjük. Ha túl sűrű lenne, hígítsuk egy kis vízzel, vagy szódavízzel. Ebből a tésztamennyiségből 3 dkg Ramán 4 nagy omlettet sütünk, mindkét felét jól megpirítva. Miközben a tészta áll, a spenótot simára keverjük 5 dkg Ramával, kevés sóval, borssal, tejföllel, majd jól átmelegítjük. Ezzel megkenjük a megsült omlettet, és egyenként összegöngyöljük azokat, tűzálló tálban egymás mellé fektetjük, majd a tetejükre 1-1 szelet vékony sajtot helyezünk és csak annyi időre teszszük sütőbe, hogy a sajt rájuk olvadjon.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!