Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Spenótos omlett

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 2 dl tej
  • 1 dkg élesztő
  • 8 dkg rétesliszt
  • 4 db tojás
  • 8 dkg Rama
    margarin
  • 1 dl energiaszegény tejföl
  • 40 dkg spenót vagy 1 cs. mirelit spenót
  • 4 dkg Túra sajt
  • 1 ek. étolaj



  

Elkészítés:

A langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd simára keverjük a liszttel, a tojássárgájával, kevés sóval, az olajjal. Fél óráig állni hagyjuk, majd a keménnyé vert tojásfehérjét belekeverjük. Ha túl sűrű lenne, hígítsuk egy kis vízzel, vagy szódavízzel. Ebből a tésztamennyiségből 3 dkg Ramán 4 nagy omlettet sütünk, mindkét felét jól megpirítva. Miközben a tészta áll, a spenótot simára keverjük 5 dkg Ramával, kevés sóval, borssal, tejföllel, majd jól átmelegítjük. Ezzel megkenjük a megsült omlettet, és egyenként összegöngyöljük azokat, tűzálló tálban egymás mellé fektetjük, majd a tetejükre 1-1 szelet vékony sajtot helyezünk és csak annyi időre teszszük sütőbe, hogy a sajt rájuk olvadjon.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!