Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Töltött burgonya

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 60 dkg burgonya
  • 4 dkg Rama
  • 10 dkg sárgarépa
  • 8 dkg zöldborsó
  • 4 dkg reszelt sajt
  • só, bors, majoránna
  • fél cs. petrezselyem



  

Elkészítés:

A burgonyát egészben megtisztítjuk. Tűzálló tálat Rámával kikenünk, belehelyezzük a burgonyákat, ráöntjük a 3 dl vizet, vagy húslevest. Fóliával letakarjuk és a sütőben puhára pároljuk. Ha megfőtt, a belsejét kifúrjuk. A kifúrt darabokat összekeverjük az előzőleg megpárolt és kockára vágott sárgarépával, borsóval és a reszelt sajt felével, megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük majoránnával és a finomra vágott petrezselyemzölddel. A keveréket visszatöltjük a burgonyákba, a tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot. Kis Ráma-darabokat teszünk a tetejére majd forró sütőben pirítjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!