Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Zöldségpástétom

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 25 dkg karfiol
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg zöldborsó
  • 15 dkg leveles spenót
  • 2 db tojásfehérje
  • 1 dkg búzadara
  • 2 dkg Rama
    margarin
  • bors
  • szerecsendió



  

Elkészítés:

A karfiolt, a sárgarépát, zöldborsót sós vízben megfőzzük A szárától megtisztított spenótot leforrázzuk, lecsurgatjuk és hagyjuk kihűlni. A karfiolt finom szűrőn áttörjük, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Alaposan kikeverjük a tojásfehérjével és a búzadarával, végül belekeverjük a zöldborsót is. Rétegesen, Rama
margarinnal kikent, parajlevéllel bélelt őzgerincformába töltjük. A rétegek közé tesszük a sárgarépát, a tetejére karfiolt helyezünk. Parajlevéllel letakarjuk, alufóliával befedve vízfürdőben (sütőben a tepsibe vizet teszünk és beleállítjuk az őzgerincformát, majd egy másik tepsivel befedjük) körülbelül 40 percig gőzöljük. A formában hagyjuk kihűlni, majd tálra borítjuk, esetleg főtt tojással lehet díszíteni.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!