Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Zöldségpástétom
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 25 dkg karfiol
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg zöldborsó
- 15 dkg leveles spenót
- 2 db tojásfehérje
- 1 dkg búzadara
- 2 dkg Rama margarin
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A karfiolt, a sárgarépát, zöldborsót sós vízben megfőzzük A szárától megtisztított spenótot leforrázzuk, lecsurgatjuk és hagyjuk kihűlni. A karfiolt finom szűrőn áttörjük, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Alaposan kikeverjük a tojásfehérjével és a búzadarával, végül belekeverjük a zöldborsót is. Rétegesen, Rama margarinnal kikent, parajlevéllel bélelt őzgerincformába töltjük. A rétegek közé tesszük a sárgarépát, a tetejére karfiolt helyezünk. Parajlevéllel letakarjuk, alufóliával befedve vízfürdőben (sütőben a tepsibe vizet teszünk és beleállítjuk az őzgerincformát, majd egy másik tepsivel befedjük) körülbelül 40 percig gőzöljük. A formában hagyjuk kihűlni, majd tálra borítjuk, esetleg főtt tojással lehet díszíteni.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!