Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Töltött karalábé sajttal

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 80 dkg karalábé
  • 12 dkg sonka
  • 6 dkg óvári sajt
  • 4 dkg Rama
    margarin
  • 2 dkg liszt
  • 1 db zsemle
  • 1 db tojás
  • 2 dl energiaszegény tejföl
  • bors
  • szerecsendió



  

Elkészítés:

A meghámozott karalábé közepét kivájjuk. A zsenge leveleit és a kivájt részt összevágjuk. A vízben áztatott, majd kinyomkodott zsemlét, az apróra összevagdalt sonkát és a lereszelt sajt felét összekeverjük, megsózzuk, borssal, szerecsendióval fűszerezzük és a karalábéba töltjük. Az összevágott maradék leveleket és a töltött karalábékat egy lábasba tesszük, amelybe vizet töltünk. Körülbelül 15-20 percig főzzük. Ezután átrakjuk egy kirámázott tűzálló tálba. A levét liszttel elkevert tejföllel sűrítjük. Felforraljuk és a karalábék közé öntjük. Meghintjük a maradék reszelt sajttal és nagyon forró sütőben körülbelül 8-10 perc alatt szép pirosra sütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!