Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Gyümölcsös csirketokány

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 10 dkg sárgarépa
  • 6 dkg gyökér
  • 5 szem egész bors
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 2 dkg liszt
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 3 dkg Rama
    margarin
  • almabefőtt
  • őszibarackbefőtt
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • petrezselyemzöld



  

Elkészítés:

A csirkemelleket megmossuk, kicsontozzuk és a húsról lefejtjük a bőrt. A csontból és a bőrből alaplevet főzünk, amit bezöldségelünk. A csirkehúst kisujjnyi darabokra vágjuk. Olvasztott Rama
margarinban kevés finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk, hozzáadjuk a csirkehúst, megsózzuk, megfőzzük, és amikor az edény alján lévő folyadék elpárolgott, kevés liszttel megszórjuk, és rövid ideig tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, a bort, a tejszínt és a leszűrt csirkelevest. Az egészet lassú tűzőn puhára pároljuk. Amikor megpuhult a csirke, beletesszük az apró kockákra vágott őszibarack- és almabefőttet. Még egyszer felforraljuk. Köret nélkül is fogyaszthatjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!