Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Gyümölcsös csirketokány
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 10 dkg sárgarépa
- 6 dkg gyökér
- 5 szem egész bors
- 5 dkg vöröshagyma
- 2 dkg liszt
- 1 dl tejszín
- 1 dl fehérbor
- 3 dkg Rama margarin
- almabefőtt
- őszibarackbefőtt
- rozmaring
- kakukkfű
- petrezselyemzöld
- só
Elkészítés:
A csirkemelleket megmossuk, kicsontozzuk és a húsról lefejtjük a bőrt. A csontból és a bőrből alaplevet főzünk, amit bezöldségelünk. A csirkehúst kisujjnyi darabokra vágjuk. Olvasztott Rama margarinban kevés finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk, hozzáadjuk a csirkehúst, megsózzuk, megfőzzük, és amikor az edény alján lévő folyadék elpárolgott, kevés liszttel megszórjuk, és rövid ideig tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, a bort, a tejszínt és a leszűrt csirkelevest. Az egészet lassú tűzőn puhára pároljuk. Amikor megpuhult a csirke, beletesszük az apró kockákra vágott őszibarack- és almabefőttet. Még egyszer felforraljuk. Köret nélkül is fogyaszthatjuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!