Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Tojásos, lecsós, rakott kelkáposzta

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1 kg kelkáposzta
  • 0,5 dl étolaj
  • 30 dkg zöldpaprika
  • 20 dkg paradicsom
  • 3 db tojás
  • 1 dl energiaszegény tejföl
  • bors
  • pirospaprika



  

Elkészítés:

A megtisztított, félbevágott kelkáposztafejet körülbelül 15 percig sós vízben főzzük. Az olajban először a zöldpaprikaszeleteket pirítjuk meg, azután a paradicsomcikkeket, végül hozzáöntjük a megsózott, felvert tojásokat. Egy tűzálló tálat Rama
margarinnal kikenünk, és az alját beborítjuk a kelkáposzta egyharmad részével. Teteiére tesszük a tojásos lecsó felét, meglocsoljuk egy kevés olajjal. A rétegezést megismételjük. A tetejére tesszük o maradék kelkáposztát, meglocsoljuk tejföllel és megszórjuk egy kevés pirospaprikával. Forró sütőben 20-25 percig sütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!