Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Tojásos, lecsós, rakott kelkáposzta
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 1 kg kelkáposzta
- 0,5 dl étolaj
- 30 dkg zöldpaprika
- 20 dkg paradicsom
- 3 db tojás
- 1 dl energiaszegény tejföl
- bors
- só
- pirospaprika
Elkészítés:
A megtisztított, félbevágott kelkáposztafejet körülbelül 15 percig sós vízben főzzük. Az olajban először a zöldpaprikaszeleteket pirítjuk meg, azután a paradicsomcikkeket, végül hozzáöntjük a megsózott, felvert tojásokat. Egy tűzálló tálat Rama margarinnal kikenünk, és az alját beborítjuk a kelkáposzta egyharmad részével. Teteiére tesszük a tojásos lecsó felét, meglocsoljuk egy kevés olajjal. A rétegezést megismételjük. A tetejére tesszük o maradék kelkáposztát, meglocsoljuk tejföllel és megszórjuk egy kevés pirospaprikával. Forró sütőben 20-25 percig sütjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!