Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Kelkáposztával gombával töltve

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 20 dkg gomba
  • 8 ek. étolaj
  • 80 dkg kelkáposzta
  • 2 db tojássárgája
  • 15 dkg vegyes zöldség
  • 1 dl tejföl
  • 2 dkg liszt
  • petrezselyem



  

Elkészítés:

A gombát olajban, kevés vágott petrezselyemmel 10 percig pároljuk, ezalatt a kelkáposzta külső leveleit leszedjük és leforrázzuk a belsejével együtt. A kelkáposzta belső részeit metéltre vágjuk és a gombával tovább pároljuk. A párolás után kicsit hagyjuk kihűlni, majd a tojássárgájával, sóval elkeverjük, és a külső kelkáposztaleveleket megtöltjük ezzel. A káposztadelek két végét behajtjuk, összegöngyöljük. A metéltre vágott zöldséget és az előbb elkészített tölteléket forró sós vízbe tesszük. Ha puhára főttek, tejfölös habarást készítünk, az egészet felforraljuk és tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!