Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Májpástétomos rántott gomba

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 60 dkg gomba
  • 10 dkg májkrém (dobozos is lehet)
  • 3 dkg Rama
    margarin
  • 5 dkg liszt
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • 1 db tojás
  • 1 dl olaj
  • 1 cs. kapor



  

Elkészítés:

A gombafejeket megtisztítjuk és kettőtkettőt összeragasztunk az előre elkészített krémmel: a májkrém, a Ráma margarin és a finomra vágott kapor keverékével. Ezután a gombát a megszokott módon lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába bundázzuk és forró olajban szép pirosra sütjük. Ha azt akarjuk, hogy a rántott gomba kevésbé legyen olajos, a gombakalapokat 2-3 percig forraljuk lobogva forró, egy kiskanál ecettel ízesített vízben és csak utána rántjuk ki.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!