Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Kocsonyázott húsvéti sonkahab
3x
2x
0.0x
Kocsonyázott húsvéti sonkahab recept
Hozzávalók:
- sonkahabhoz:
- füstölt sonka 25dkg
- só 4gr
- törött fehérbors 2gr
- Rama margarin 8dkg
- tejszín 8dkg
- zselatin 4dkg
- besamelhez:
- Rama margarin 6dkg
- liszt 5dkg
- só 1dkg
- tej 2,5dl
- cayenne bors 2gr
- tormás majonézhez:
- tojás 1db
- olaj 1,5dl
- mustár 2dkg
- tejszín 0,5dl
- citromlé
- porcukor
- só
- tejszínes torma 10dkg
Elkészítés:
Előkészítő műveletek: - A sonkát megmossuk, hideg vízbe tesszük, és lassú tűzön megfőzzük. Amikor kihűlt húsdarálón ledaráljuk. - Főzőlevét (~ 2,5 dl ) zsírtalanítjuk, majd kevés hideg vízben duzzasztott (~ 3dkg) zselatint adunk hozzá és forrpontig melegítjük. - Az így készítette sonkaaszpikot szobahőmérsékletűre (~ 20 °C) hűtjük. - Elkészítjük a besamelt: a vajat felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, folyamatosan kevergetve felhabzásig melegítjük, felöntjük a forrpontig melegített tejjel, csomómentesre keverjük, hűtjük. Elkészítés: A pudingformákat jeges vízbe állítjuk, és színültig töltjük a szobahőmérsékletű aszpikkal. Néhány másodperc után a formák óvatos forgatásával ellenőrizzük, hogy a belső felületükön az aszpik dermedni kezdett-e, (Kb. 1- 2 mm ) ekkor a formákból a még folyékony aszpikot visszatöltjük az edényébe, a formákat pedig a jeges vízbe állítjuk. Az aszpikkal bélelt formák belső felületét díszítjük (főtt fürjtojás, füstölt sonkacsík, tárkonylevél, stb.) A darált sonkát, a besamelt, a vajat (~8 dkg) a törött borsot keverőtálba tesszük, botmixerrel pépesítjük. Ha szükséges sózzuk, hozzákeverjük a maradék szobahőmérsékletű aszpikot és könnyed mozdulatokkal a felvert tejszínhabot. Az így kapott sonkahabot a díszített formákba töltjük, hűtőszekrényben dermesztjük. Hűtött üvegtányérokat endívia salátával díszítünk, a formákat néhány másodpercre forró vízbe mártjuk a sonkahabot a tányérok közepére borítjuk, körbe rakjuk félbe vágott főtt fürjtojásokkal, tormás majonézmártással tálaljuk..Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!