Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Kocsonyázott húsvéti sonkahab

3x      2x   0.0x
Kocsonyázott húsvéti sonkahab recept

Kocsonyázott húsvéti sonkahab recept

Hozzávalók:

  • sonkahabhoz:
  • füstölt sonka 25dkg
  • só 4gr
  • törött fehérbors 2gr
  • Rama
    margarin 8dkg
  • tejszín 8dkg
  • zselatin 4dkg
  • besamelhez:
  • Rama
    margarin 6dkg
  • liszt 5dkg
  • só 1dkg
  • tej 2,5dl
  • cayenne bors 2gr
  • tormás majonézhez:
  • tojás 1db
  • olaj 1,5dl
  • mustár 2dkg
  • tejszín 0,5dl
  • citromlé
  • porcukor
  • tejszínes torma 10dkg



  

Elkészítés:

Előkészítő műveletek: - A sonkát megmossuk, hideg vízbe tesszük, és lassú tűzön megfőzzük. Amikor kihűlt húsdarálón ledaráljuk. - Főzőlevét (~ 2,5 dl ) zsírtalanítjuk, majd kevés hideg vízben duzzasztott (~ 3dkg) zselatint adunk hozzá és forrpontig melegítjük. - Az így készítette sonkaaszpikot szobahőmérsékletűre (~ 20 °C) hűtjük. - Elkészítjük a besamelt: a vajat felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, folyamatosan kevergetve felhabzásig melegítjük, felöntjük a forrpontig melegített tejjel, csomómentesre keverjük, hűtjük. Elkészítés: A pudingformákat jeges vízbe állítjuk, és színültig töltjük a szobahőmérsékletű aszpikkal. Néhány másodperc után a formák óvatos forgatásával ellenőrizzük, hogy a belső felületükön az aszpik dermedni kezdett-e, (Kb. 1- 2 mm ) ekkor a formákból a még folyékony aszpikot visszatöltjük az edényébe, a formákat pedig a jeges vízbe állítjuk. Az aszpikkal bélelt formák belső felületét díszítjük (főtt fürjtojás, füstölt sonkacsík, tárkonylevél, stb.) A darált sonkát, a besamelt, a vajat (~8 dkg) a törött borsot keverőtálba tesszük, botmixerrel pépesítjük. Ha szükséges sózzuk, hozzákeverjük a maradék szobahőmérsékletű aszpikot és könnyed mozdulatokkal a felvert tejszínhabot. Az így kapott sonkahabot a díszített formákba töltjük, hűtőszekrényben dermesztjük. Hűtött üvegtányérokat endívia salátával díszítünk, a formákat néhány másodpercre forró vízbe mártjuk a sonkahabot a tányérok közepére borítjuk, körbe rakjuk félbe vágott főtt fürjtojásokkal, tormás majonézmártással tálaljuk..

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!