Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Gombás szoljanka

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 80 dkg fejes káposzta
  • 25 dkg gomba
  • 10 dkg savanyú uborka
  • 5 dkg paradicsompüré
  • 2 dl energiaszegény tejföl
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 2 ek. étolaj
  • 3 dkg zsemlemorzsa
  • 1 db babérlevél
  • édesítőszer



  

Elkészítés:

A legyalult káposztát megsózzuk és az olajon a felszeletelt hagymával együtt megpároljuk. Mielőtt teljesen megpuhulna, hozzátesszük a paradicsompürét, babérlevelet, pár csepp édesítőszert. A szeletekre vágott gombát megfőzzük. Amikor ez kész, hozzákeverjük az apróra vágott uborkát. Egy tűzálló tálba beletesszük a káposztakeverék felét, ráöntjük a gombát, betakarjuk a káposzta másik felével. A tetejét megtejfölözzük, zsemlemorzsával meghintjük és előmelegített sütőben körülbelül 10 percig sütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!