Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Göngyölt csirkemell szilvával

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 8 dkg gépsonka (lehet pulyka is, mert olcsóbb)
  • 8 dkg Ementáli sajt
  • 30 dkg aszalt szilva
  • 3 dkg liszt
  • 3 dkg zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
  • bors
  • körömnyi fahéj
  • petrezselyem
  • kevés borecet
  • olaj a sütéshez



  

Elkészítés:

A csirkemelleket kicsontozzuk és kiverjük, besózzuk, fél órán át pihentetjük. Mindegyikre egy-egy sonkát, sajtot, egy kevés vágott petrezselymet, borsot és 5-6 szem beáztatott, kimagozott aszalt szilvát teszünk. Felgöngyöljük, hústűvel megtűzzük, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk és olajban pirosra sütjük. A maradék kimagozott szilvát meglocsoljuk néhány csepp borecettel, hozzáadjuk a fahéjat, és fedő alatt körülbelül 5 percig forrósítjuk. A húst ezzel a szilvával körítve tálaljuk. Pulykamellből, sertéshúsból elkészítve is finom.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!