Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Göngyölt csirkemell szilvával
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 8 dkg gépsonka (lehet pulyka is, mert olcsóbb)
- 8 dkg Ementáli sajt
- 30 dkg aszalt szilva
- 3 dkg liszt
- 3 dkg zsemlemorzsa
- 2 db tojás
- só
- bors
- körömnyi fahéj
- petrezselyem
- kevés borecet
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemelleket kicsontozzuk és kiverjük, besózzuk, fél órán át pihentetjük. Mindegyikre egy-egy sonkát, sajtot, egy kevés vágott petrezselymet, borsot és 5-6 szem beáztatott, kimagozott aszalt szilvát teszünk. Felgöngyöljük, hústűvel megtűzzük, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk és olajban pirosra sütjük. A maradék kimagozott szilvát meglocsoljuk néhány csepp borecettel, hozzáadjuk a fahéjat, és fedő alatt körülbelül 5 percig forrósítjuk. A húst ezzel a szilvával körítve tálaljuk. Pulykamellből, sertéshúsból elkészítve is finom.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!