Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Frankfurti tokány
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 35 dkg marhahús
- 12 dkg virsli
- 80 dkg kelkáposzta
- 5 dkg vöröshagyma
- 2 dkg paradicsompüré
- 3 ek. étolaj
- majoránna
- só
- bors
- fűszerpaprika
- köménymag
Elkészítés:
A húst csíkokra vágjuk, 2 evőkanál olajat felmelegítünk. Megfonnyasztjuk benne a finomra vágott vöröshagymát, beletesszük a húst és zsírjára pirítjuk. Sózzuk, meghintjük paprikával, borssal, majoránnával, és kevés vízzel felöntve fedő alatt pároljuk. Amikor a hús félig puha, víz már nincs alatta, összepirítjuk a paradicsompürével, kevés vizet öntünk alá, és tovább pároljuk. Amikor már majdnem kész, beletesszük a cikkekre vágott kelkáposztát, és az őrölt köménymaggal, sóval ízesítve puhára pároljuk. A megmaradt olajban megsütjük a karikára vágott virslit, amit tálaláskor a tokány tetejére teszünk. Köret nélkül fogyasztjuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!