Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Frankfurti tokány

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 35 dkg marhahús
  • 12 dkg virsli
  • 80 dkg kelkáposzta
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 2 dkg paradicsompüré
  • 3 ek. étolaj
  • majoránna
  • bors
  • fűszerpaprika
  • köménymag



  

Elkészítés:

A húst csíkokra vágjuk, 2 evőkanál olajat felmelegítünk. Megfonnyasztjuk benne a finomra vágott vöröshagymát, beletesszük a húst és zsírjára pirítjuk. Sózzuk, meghintjük paprikával, borssal, majoránnával, és kevés vízzel felöntve fedő alatt pároljuk. Amikor a hús félig puha, víz már nincs alatta, összepirítjuk a paradicsompürével, kevés vizet öntünk alá, és tovább pároljuk. Amikor már majdnem kész, beletesszük a cikkekre vágott kelkáposztát, és az őrölt köménymaggal, sóval ízesítve puhára pároljuk. A megmaradt olajban megsütjük a karikára vágott virslit, amit tálaláskor a tokány tetejére teszünk. Köret nélkül fogyasztjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!