Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Marcipán kacsa
3x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- Tésztához:
- egész tojás 2db
- cukor 2dkg
- liszt 4dkg
- víz 1dkg
- Töltelék:
- Rama margarin 10dkg
- porcukor 10dkg
- kakaópor 3dkg
- marcipán 20dkg
- mandula 2dkg
Elkészítés:
Előkészítés: A tojásokat megmossuk, kettéválasztjuk. A krémet kikeverjük. A marcipánt legyúrjuk, hogy jól formázható legyen. Elkészítési idő: kb. 2 és fél óra Kcal: 630 Elkészítése: A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét az összes cukorral habbá verjük. A tojás sárgáját a vízzel simára keverjük s annyi lisztet adunk hozzá, hogy pép sűrűségű legyen. Ebbe adagoljuk a felvert tojásfehérjét és a fennmaradt liszttel óvatosan összekeverjük. Simacsöves nyomózsákból papírral fedett sütőlemezre félgömböket alakítunk kb. 170 Co–os gőzmenetes sütőtérben kisütjük. A fent készített masszából csepp alakokat formázunk. Töltjük, dermesztjük. Sárgára színezett marcipán lapokba burkoljuk, a fejrészt tömör marcipánból készítjük. Szemét csokoládéból, csőrét pirosra színezett, félbevágott mandulából készítjük. A lányka kacsa fejére babos kendőt, a fiú kacsa fejére kalapot formázunk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!