Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Karfiol bundában

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 80 dkg karfiol
  • 40 dkg darált sertéshús
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 4 dkg liszt
  • bors
  • majoranna
  • a tál kikenéséhez Rama
    margarin



  

Elkészítés:

A megtisztított karfiolfejet egészben hagyva bő, forrásban lévő sós vízben 5-10 percig főzzük. Ezután szűrőkanállal kiemeljük és lecsepegtetjük. A sütőt begyújtjuk, és mialatt melegszik, a darált húst a tojással, a liszttel, az apróra vágott hagymával, a fűszerekkel meg egy-két kanál hideg vízzel jól összedolgozzuk. Egy tűzálló tál alját kissé kikenjük Rama
margarinnal, a karfiolt beleállítjuk és a húsmasszával minden oldalról befedjük, vizes kézzel simára lapogatjuk. Előmelegített sütőbe tolva 50-60 percig sütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!