Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Karfiol bundában
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 80 dkg karfiol
- 40 dkg darált sertéshús
- 5 dkg vöröshagyma
- 1 db tojás
- 4 dkg liszt
- só
- bors
- majoranna
- a tál kikenéséhez Rama margarin
Elkészítés:
A megtisztított karfiolfejet egészben hagyva bő, forrásban lévő sós vízben 5-10 percig főzzük. Ezután szűrőkanállal kiemeljük és lecsepegtetjük. A sütőt begyújtjuk, és mialatt melegszik, a darált húst a tojással, a liszttel, az apróra vágott hagymával, a fűszerekkel meg egy-két kanál hideg vízzel jól összedolgozzuk. Egy tűzálló tál alját kissé kikenjük Rama margarinnal, a karfiolt beleállítjuk és a húsmasszával minden oldalról befedjük, vizes kézzel simára lapogatjuk. Előmelegített sütőbe tolva 50-60 percig sütjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!