Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Szardellás táska
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 12 darabhoz:
- 30 dkg mélyhűtött leveles tészta
- 3db kis doboz szardellagyűrű
- 8 dkg Ementáli sajt
- 1 db tojás
- bors
- köménymag
Elkészítés:
A leveles tésztát kiolvasztjuk, a szardellagyűrűket jól lecsepegtetjük, szalvétával leitatjuk az olajat és durvára vágjuk. A sajtot kis kockákra vágjuk és egy kevés borssal meghintjük. A tésztát meglisztezett deszkán késfoknyi vastagságúra nyújtjuk, és körülbelül 10 centis átmérőjű, recés szélű pogácsaszaggatóval köröket szúrunk belőle. A körök szélét bekenjük felvert tojással a közepére pedig vagdalt szardellát és sajtkockát teszünk. Ezután félbehajtjuk és a széleit jól lenyomkodjuk, a tetejét bekenjük tojással, szórunk rá reszelt sajtot, köménymagot és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt aranybarnára sütjük. E ropogtatnivaló sörhöz különösen jól illik.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!