Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Marinált tonhal

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 40 dkg tonhal
  • 6 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg ecetes uborka
  • 1 cs. petrezselyem
  • 1 ek. olaj
  • ecet
  • szódavíz
  • citromlé
  • édesítő



  

Elkészítés:

A halat ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, egy kevés citromlével meglocsoljuk, megsózzuk. A lisztből, 1 db tojásból, szódavízből sűrű palacsintatésztát keverünk, a halszeleteket belemártogatjuk, majd bő, forró olajban ropogósra sütjük, lecsepegtetve tálba rakjuk. Villával összetörjük a két keményre főzött tojássárgáját, két kiskanálnyi ecettel, öt kiskanálnyi olajjal, a reszelt vöröshagymával simára dolgozzuk, majd belekeverjük az apróra vágott tojásfehérjét, a szintén apróra vágott ecetes uborkát és petrezselymet. Sóval, édesítőszerrel ízesítjük és a kihűlt halra öntjük. 1-2 óráig érleljük tálalás előtt a hűtőszekrényben.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!