Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Marinált tonhal
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 40 dkg tonhal
- 6 dkg liszt
- 3 db tojás
- 5 dkg vöröshagyma
- 10 dkg ecetes uborka
- 1 cs. petrezselyem
- 1 ek. olaj
- só
- ecet
- szódavíz
- citromlé
- édesítő
Elkészítés:
A halat ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, egy kevés citromlével meglocsoljuk, megsózzuk. A lisztből, 1 db tojásból, szódavízből sűrű palacsintatésztát keverünk, a halszeleteket belemártogatjuk, majd bő, forró olajban ropogósra sütjük, lecsepegtetve tálba rakjuk. Villával összetörjük a két keményre főzött tojássárgáját, két kiskanálnyi ecettel, öt kiskanálnyi olajjal, a reszelt vöröshagymával simára dolgozzuk, majd belekeverjük az apróra vágott tojásfehérjét, a szintén apróra vágott ecetes uborkát és petrezselymet. Sóval, édesítőszerrel ízesítjük és a kihűlt halra öntjük. 1-2 óráig érleljük tálalás előtt a hűtőszekrényben.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!