Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Húsgombóc

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 30 dkg marha fehérpecsenye
  • 5 dkg Rama
    margarin
  • 4 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • bors
  • reszelt szerecsendió
  • kevés citromlé
  • olaj a sütéshez



  

Elkészítés:

Sóval bedörzsöljük a húsdarabokat, o Rama
margarin felét megforrósítjuk és a húst mindkét oldalán átsütjük. Aláöntünk négy deci vizet és fedő alatt pároljuk, néha megfordítjuk a húst. Ezután a húst a levéből kivesszük és nagyon apróra összevágjuk. A lisztből a maradék Rama
margarinnal világos rántást készítünk, két és fél deci húspároló lével felengedjük, és kevergetve sűrű mártássá főzzük. Ha kihűlt, belekeverjük a tojássárgáját, hozzáadjuk a húst, és a fűszerekkel meg néhány csepp citromlével ízesítjük. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle, és először tojásfehérjébe, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban szép pirosra sütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!