Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Húsgombóc
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 30 dkg marha fehérpecsenye
- 5 dkg Rama margarin
- 4 dkg liszt
- 1 db tojás
- 8 dkg zsemlemorzsa
- só
- bors
- reszelt szerecsendió
- kevés citromlé
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Sóval bedörzsöljük a húsdarabokat, o Rama margarin felét megforrósítjuk és a húst mindkét oldalán átsütjük. Aláöntünk négy deci vizet és fedő alatt pároljuk, néha megfordítjuk a húst. Ezután a húst a levéből kivesszük és nagyon apróra összevágjuk. A lisztből a maradék Rama margarinnal világos rántást készítünk, két és fél deci húspároló lével felengedjük, és kevergetve sűrű mártássá főzzük. Ha kihűlt, belekeverjük a tojássárgáját, hozzáadjuk a húst, és a fűszerekkel meg néhány csepp citromlével ízesítjük. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle, és először tojásfehérjébe, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban szép pirosra sütjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!