Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Májszeletek gombával töltve
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 35 dkg sertésmáj
- 10 dkg gomba
- 5 dkg vöröshagyma
- 1 db tojás
- 0,5 dl tej
- 3 dkg étolaj
- törött bors
Elkészítés:
A májat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Egy edénybe tesszük, ráöntjük a tejet, majd hűtőszekrényben legalább egy órát állni hagyjuk. A tisztított gombát apróra vágjuk, az étolaj felén a vöröshagymával együtt puhára pároljuk. Amikor kihűlt, hozzátesszük a tojást és a fűszereket, majd a májszeletek hosszanti oldalán hegyes késsel üreget vágunk úgy, hogy ne lyukadjon át a májszelet. Ezután a tölteléket betöltjük, hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük. A maradék olajjal a teflonedényt kikenjük, és a májszeletek mindkét oldalát 1-2 percig fedő alatt megsütjük. Frissen, burgonyával vogy párolt vegyeszöldség-körettel tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!