Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Májszeletek gombával töltve

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 35 dkg sertésmáj
  • 10 dkg gomba
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 0,5 dl tej
  • 3 dkg étolaj
  • törött bors



  

Elkészítés:

A májat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Egy edénybe tesszük, ráöntjük a tejet, majd hűtőszekrényben legalább egy órát állni hagyjuk. A tisztított gombát apróra vágjuk, az étolaj felén a vöröshagymával együtt puhára pároljuk. Amikor kihűlt, hozzátesszük a tojást és a fűszereket, majd a májszeletek hosszanti oldalán hegyes késsel üreget vágunk úgy, hogy ne lyukadjon át a májszelet. Ezután a tölteléket betöltjük, hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük. A maradék olajjal a teflonedényt kikenjük, és a májszeletek mindkét oldalát 1-2 percig fedő alatt megsütjük. Frissen, burgonyával vogy párolt vegyeszöldség-körettel tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!