Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Kapros sertésborda

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertéskaraj (4 szelet)
  • 3 dkg Rama
    margarin
  • 2 csokor kapor
  • 2 dl energiaszegény tejföl
  • 2 dkg liszt
  • citromlé



  

Elkészítés:

A sertéscombot két egyforma szeletre vágjuk és óvatosan, hogy ki ne szakadjon, húsverővel vékonyra lapítjuk. Az apróra vágott sonkából és a felvert tojásból olajon tojásrántottát sütünk. A besózott hússzeletekre egyenletesen rákenjük a sonkás rántottát, a végét behajtjuk, feltekerjük, majd szorosan alufóliába göngyöljük. A tekercseket fedő alatt 5 dl húslevesben puhára pároljuk, majd kivesszük az edényből. A parajpürét hozzáadjuk a leveshez, borsikafűvel fűszerezzük, és mártás sűrűségűre forraljuk. A tálra öntjük a parajt és ráhelyezzük a felszeletelt hústekercset. A hústekercs sütve is igen finom, de akkor vegyes salátával vagy párolt zöldséggel tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!