Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Tejfölös máj

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 50 dkg máj
  • 5 dkg Kolozsvári szalonna
  • 1 dkg vöröshagyma
  • 2 dl energiaszegény tejföl
  • 2 ek. olaj
  • fél citrom leve
  • bors



  

Elkészítés:

A májat sűrűn megtűzdeljük füstölt szalonnával és két evőkanál olajban körös-körül átsütjük. Mellédobjuk a karikára vágott vöröshagymát, és fedő alatt, kis lángon, saját levében megpároljuk, közben időnként megforgatjuk. Ha már nem serken ki a májból rózsaszínű lé, rácsavarjuk a fél citrom levét, megsózzuk, hozzáadjuk a 2 dl tejfölt, és egyszer felforraljuk. Ezután a májat kivesszük, szeletekre vágjuk, a levét enyhén megborsozzuk, és a májra szűrjük. Burgonyával vagy burgonyapürével igen ízletes.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!