Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Nyelvhal vajmártásban

3x      1x   0.0x
Nyelvhal vajmártásban recept

Nyelvhal vajmártásban recept

Hozzávalók:

  • 200 g tisztított nyelvhal
  • 2 tojásfehérje
  • 150 g Rama
    margarin
  • 1 halleveskocka fél l forró vízben feloldva
  • 8 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 citrom
  • 2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
  • só és frissen őrölt bors



  

Elkészítés:

1.A nyelvhalat hideg vízben megmossuk. A tojásfehérjét egy tányérban felverjük. A zsemlemorzsát egy másik tányérba öntjük. A nyelvhalat először a tojásfehérjébe, majd a zsemlemorzsába forgatjuk. Sózzuk és borsozzuk. 2.Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és a nyelvhalat 4-4 perc alatt mindkét oldalán aranybarnára sütjük. 3.A halat egy tálra tesszük, és előmelegített 100 C-fokos sütőben melegen tartjuk. A citromot felszeleteljük. 4.A vaj harmadát felolvasztjuk egy serpenyőben, hozzákeverjük a lisztet, és világos rántást készítünk. Felöntjük a forró húslevessel, es erős lángon besűrítjük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a maradék vajat és a petrezselyemzöldet. A halat leöntjük a mártással,és citromszeletekkel díszítjük

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!