Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Nyelvhal vajmártásban
3x
1x
0.0x
Nyelvhal vajmártásban recept
Hozzávalók:
- 200 g tisztított nyelvhal
- 2 tojásfehérje
- 150 g Rama margarin
- 1 halleveskocka fél l forró vízben feloldva
- 8 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 evőkanál liszt
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 citrom
- 2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
- só és frissen őrölt bors
Elkészítés:
1.A nyelvhalat hideg vízben megmossuk. A tojásfehérjét egy tányérban felverjük. A zsemlemorzsát egy másik tányérba öntjük. A nyelvhalat először a tojásfehérjébe, majd a zsemlemorzsába forgatjuk. Sózzuk és borsozzuk. 2.Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és a nyelvhalat 4-4 perc alatt mindkét oldalán aranybarnára sütjük. 3.A halat egy tálra tesszük, és előmelegített 100 C-fokos sütőben melegen tartjuk. A citromot felszeleteljük. 4.A vaj harmadát felolvasztjuk egy serpenyőben, hozzákeverjük a lisztet, és világos rántást készítünk. Felöntjük a forró húslevessel, es erős lángon besűrítjük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a maradék vajat és a petrezselyemzöldet. A halat leöntjük a mártással,és citromszeletekkel díszítjükHozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!