Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Rakott burgonya hússal
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 60 dkg burgonya
- 30 dkg sertéskaraj
- 10 dkg vöröshagyma
- 2 ek. étolaj
- 1 dl energiaszegény tejföl
- 2 dl tej
- 2 dkg liszt
- só
- bors
- Piros Arany
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk. A karajt kicsontozzuk, négy szeletet vágunk belőle, besózzuk, lisztben megforgatva, olajon hirtelen mindkét oldalát zsemleszínűre sütjük. Ezután a főtt burgonyát karikára szeljük és egy kikent jénai edénybe rakjuk a fele mennyiséget. Rátesszük a sült húst, a fűszereket, valamint a vágott vöröshagyma felét. A hús kisütéséhez használt olajat a tejföllel, tejjel összeforraljuk és a húsra locsoljuk a felét, enyhén sózzuk, majd rárakjuk a burgonya másik felét, a maradék vöröshagymával és a tejfölös lével lelocsoljuk. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!