Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Rakott burgonya hússal

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 60 dkg burgonya
  • 30 dkg sertéskaraj
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 2 ek. étolaj
  • 1 dl energiaszegény tejföl
  • 2 dl tej
  • 2 dkg liszt
  • bors
  • Piros Arany



  

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk. A karajt kicsontozzuk, négy szeletet vágunk belőle, besózzuk, lisztben megforgatva, olajon hirtelen mindkét oldalát zsemleszínűre sütjük. Ezután a főtt burgonyát karikára szeljük és egy kikent jénai edénybe rakjuk a fele mennyiséget. Rátesszük a sült húst, a fűszereket, valamint a vágott vöröshagyma felét. A hús kisütéséhez használt olajat a tejföllel, tejjel összeforraljuk és a húsra locsoljuk a felét, enyhén sózzuk, majd rárakjuk a burgonya másik felét, a maradék vöröshagymával és a tejfölös lével lelocsoljuk. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!