Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Szerb rostélyos
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 50 dkg rostélyos
- 4 ek. étolaj
- 40 dkg vöröshagyma
- 80 dkg kelkáposzta
- 1 kk. pirospaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 15 dkg zöldpaprika
- 10 dkg paradicsom
- só
- köménymag
Elkészítés:
A felszeletelt rostélyost kiverjük, bevagdossuk, megsózzuk és forró olajban mindkét oldalukat elősütjük, majd félretesszük. A sütőolajban üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, rászórjuk a pirospaprikát és a zúzott fokhagymával együtt a köménymagot. Kevés vízzel felengedjük, felforraljuk és ebben pároljuk az elősütött rostélyosokat. Közben a kelkáposztát cikkekre vágjuk, sós vízben félig puhára főzzük és leszűrjük. Ha a hús majdnem puha, hozzáadjuk a kelkáposztát, a zöldpaprikát, paradicsomot és vizet öntünk rá, hogy ellepje. Készre főzzük. Tálaláskor a hússzeletekre halmozzuk a kelkáposztát.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!