Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Szerb rostélyos

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 50 dkg rostélyos
  • 4 ek. étolaj
  • 40 dkg vöröshagyma
  • 80 dkg kelkáposzta
  • 1 kk. pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg zöldpaprika
  • 10 dkg paradicsom
  • köménymag



  

Elkészítés:

A felszeletelt rostélyost kiverjük, bevagdossuk, megsózzuk és forró olajban mindkét oldalukat elősütjük, majd félretesszük. A sütőolajban üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, rászórjuk a pirospaprikát és a zúzott fokhagymával együtt a köménymagot. Kevés vízzel felengedjük, felforraljuk és ebben pároljuk az elősütött rostélyosokat. Közben a kelkáposztát cikkekre vágjuk, sós vízben félig puhára főzzük és leszűrjük. Ha a hús majdnem puha, hozzáadjuk a kelkáposztát, a zöldpaprikát, paradicsomot és vizet öntünk rá, hogy ellepje. Készre főzzük. Tálaláskor a hússzeletekre halmozzuk a kelkáposztát.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!