Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Töltött karfiol
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 1 db karfiol (1 kg)
- 30 dkg sertéscomb
- 4 dkg rizs
- 1 db tojás
- 2 dl energiaszegény tejföl
- 0,5 dl olaj
Elkészítés:
Sós vízben megfőzzük a karfiolfejet, vigyázzunk, hogy ne legyen túl puha. Ha megfőtt, lecsöpögtetjük, s amikor kihűlt, a szár feletti részen egy nagy üreget vágunk bele. A sertéshúsból pörköltet főzünk, ebből a húsdarabokat apróra vágjuk vagy ledaráljuk és főtt rizzsel, pici tejföllel, nyers tojással összekeverjük. Betöltjük a karfioba, s egy darab karfiollal lezárjuk. Egy tűzálló tálat kenjünk ki egy kevés pörköltlével, üregével felfelé helyezzük bele a karfiolt, s rakjuk köréje a kivájt részeket. A pörköltlevet a maradék tejföllel simára keverjük, és a karfiolra öntjük. Sütőben megsütjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!