Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Töltött karfiol

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1 db karfiol (1 kg)
  • 30 dkg sertéscomb
  • 4 dkg rizs
  • 1 db tojás
  • 2 dl energiaszegény tejföl
  • 0,5 dl olaj



  

Elkészítés:

Sós vízben megfőzzük a karfiolfejet, vigyázzunk, hogy ne legyen túl puha. Ha megfőtt, lecsöpögtetjük, s amikor kihűlt, a szár feletti részen egy nagy üreget vágunk bele. A sertéshúsból pörköltet főzünk, ebből a húsdarabokat apróra vágjuk vagy ledaráljuk és főtt rizzsel, pici tejföllel, nyers tojással összekeverjük. Betöltjük a karfioba, s egy darab karfiollal lezárjuk. Egy tűzálló tálat kenjünk ki egy kevés pörköltlével, üregével felfelé helyezzük bele a karfiolt, s rakjuk köréje a kivájt részeket. A pörköltlevet a maradék tejföllel simára keverjük, és a karfiolra öntjük. Sütőben megsütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!