Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Pikáns csirke

3x      1x   0.0x
Pikáns csirke recept

Pikáns csirke recept

Hozzávalók:

  • 4 db 150 g-os csirkemell
  • 400 g hámozott paradicsom (konzerv)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 pirospaprika
  • 1 fej lilahagyma
  • 20 kimagozott fekete olívabogyó
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 csípős paprika
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál petrezselyemzöld
  • csipetnyi cayenne bors
  • só és frissen őrölt fekete bors



  

Elkészítés:

1.A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. A hagymát felkarikázzuk, és összezúzzuk a fokhagymát. 2.A csirkemellet hideg vízben megmossuk, és háztartási papírtörlővel megszárítjuk.Az olívaolajat felforrósítjuk egy serpenyőben, és a csirkemellet oldalanként 3 perc alatt aranybarnára sütjük. Hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, és lassú tűzön pároljuk. A paprikát kettévágjuk, kimagozzuk, felszeleteljük, és a csirkéhez adjuk. Sózzuk, borsozzuk, és csipetnyi cayenne borssal ízesítjük. 3.A paradicsomot összetörjük, és a fehérborral együtt a csirkéhez adjuk. Az egészet összekeverjük, és erős lángon pár percig sütjük, majd lassú tűzön pároljuk. 4.A csípős paprikát félbe vágjuk, kivesszük a magját, hideg vízben megmossuk, és vékonyan felszeleteljük. Hozzáadjuk az olívaolajat, a finomra vágott petrezselyemzöldet, és még3 percig pároljuk. Egy tálba szedjük, és baguette-tel, tésztával vagy vadrizzsel tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!