Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Pikáns csirke
3x
1x
0.0x
Pikáns csirke recept
Hozzávalók:
- 4 db 150 g-os csirkemell
- 400 g hámozott paradicsom (konzerv)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 pirospaprika
- 1 fej lilahagyma
- 20 kimagozott fekete olívabogyó
- 2 dl száraz fehérbor
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 csípős paprika
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál petrezselyemzöld
- csipetnyi cayenne bors
- só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
1.A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. A hagymát felkarikázzuk, és összezúzzuk a fokhagymát. 2.A csirkemellet hideg vízben megmossuk, és háztartási papírtörlővel megszárítjuk.Az olívaolajat felforrósítjuk egy serpenyőben, és a csirkemellet oldalanként 3 perc alatt aranybarnára sütjük. Hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, és lassú tűzön pároljuk. A paprikát kettévágjuk, kimagozzuk, felszeleteljük, és a csirkéhez adjuk. Sózzuk, borsozzuk, és csipetnyi cayenne borssal ízesítjük. 3.A paradicsomot összetörjük, és a fehérborral együtt a csirkéhez adjuk. Az egészet összekeverjük, és erős lángon pár percig sütjük, majd lassú tűzön pároljuk. 4.A csípős paprikát félbe vágjuk, kivesszük a magját, hideg vízben megmossuk, és vékonyan felszeleteljük. Hozzáadjuk az olívaolajat, a finomra vágott petrezselyemzöldet, és még3 percig pároljuk. Egy tálba szedjük, és baguette-tel, tésztával vagy vadrizzsel tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!