Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Csirkemellfilé gombával

3x      1x   0.0x
Csirkemellfilé gombával recept

Csirkemellfilé gombával recept

Hozzávalók:

  • 4 db 200 g-os csirkemellfilé
  • 400 g gomba
  • 1 alma
  • tyúkhúsleveskocka másfél dl forró vízben feloldva
  • 8 szál újhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • só és frissen őrölt fekete bors



  

Elkészítés:

1.Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, kivesszük a magokat es a magházat, majd feldaraboljuk. 2.A csirkemellet hideg vízben megmossuk, és konyhai papírtörlővel felitatjuk róla a nedvességet. Mindkét oldalát megsózzuk és megborsozzuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, es a csirkemell mindkét oldalát 3-3 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütőt 100C-fokra előmelegítjük. Mérsékelt lángon folytatjuk a csirkehús sütését oldalanként még 3 percig. Beletesszük egy tálba, és sütőben melegen tartjuk. 3.Az újhagymát megtisztítjuk es felkarikázzuk. A gombát hideg vízben megmossuk,leitatjuk róla a vizet háztartási papírtörlővel, majd felszeleteljük. Egy serpenyőben 4 perc alatt megfonnyasztjuk. 4.Megszórjuk a liszttel, hozzáöntjük a húslevest, és állandóan kevergetve felforraljuk. 2 perc alatt erős lángon besűrítjük. Takarékra vesszük a lángot, és hozzáadjuk a főzőtejszínt. A csirkét a mártásba tesszük, es 3 percig főzzük anélkül, hogy felforralnánk. Ha kész, 4 előmelegített tányérra tesszük, és ráöntjük a gombamártást. Rizzsel vagy újburgonyával tálaljuk

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!