Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Csirkemellfilé gombával
3x
1x
0.0x
Csirkemellfilé gombával recept
Hozzávalók:
- 4 db 200 g-os csirkemellfilé
- 400 g gomba
- 1 alma
- tyúkhúsleveskocka másfél dl forró vízben feloldva
- 8 szál újhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl főzőtejszín
- 2 evőkanál liszt
- 3 evőkanál olívaolaj
- só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
1.Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, kivesszük a magokat es a magházat, majd feldaraboljuk. 2.A csirkemellet hideg vízben megmossuk, és konyhai papírtörlővel felitatjuk róla a nedvességet. Mindkét oldalát megsózzuk és megborsozzuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, es a csirkemell mindkét oldalát 3-3 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütőt 100C-fokra előmelegítjük. Mérsékelt lángon folytatjuk a csirkehús sütését oldalanként még 3 percig. Beletesszük egy tálba, és sütőben melegen tartjuk. 3.Az újhagymát megtisztítjuk es felkarikázzuk. A gombát hideg vízben megmossuk,leitatjuk róla a vizet háztartási papírtörlővel, majd felszeleteljük. Egy serpenyőben 4 perc alatt megfonnyasztjuk. 4.Megszórjuk a liszttel, hozzáöntjük a húslevest, és állandóan kevergetve felforraljuk. 2 perc alatt erős lángon besűrítjük. Takarékra vesszük a lángot, és hozzáadjuk a főzőtejszínt. A csirkét a mártásba tesszük, es 3 percig főzzük anélkül, hogy felforralnánk. Ha kész, 4 előmelegített tányérra tesszük, és ráöntjük a gombamártást. Rizzsel vagy újburgonyával tálaljukHozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!