Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Húsgombóc koktélparadicsommal
2x
1x
0.0x
Húsgombóc koktélparadicsommal recept
Hozzávalók:
- 1 kg darált csirke- vagy borjúhús
- 600 g koktélparadicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál szárított oregano
- csipetnyi cayenne bors
- 1 evőkanál friss bazsalikom
- só és frissen őrölt bors
Elkészítés:
1.A darált húst megsózzuk, megborsozzuk, összekeverjük, és gombócokat formálunk belőle. Egy serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olívaolajat, és a gombócokat minden oldalukon aranybarnára sütjük. 2.Egy serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál oliva olajat. Lejjebb vesszük a lángot,hozzáadjuk az olajhoz az összezúzott fokhagymát, majd állandóan kevergetve az oregánót és a cayenne borsot. Hozzáadjuk a megmosott és megszárított paradicsomot, és 10 percig pároljuk, amíg szétreped. Lefedjük, és erős tűzön pároljuk. 3. A gombócokat elosztjuk 4 előmelegített tányéron, leöntjük a mártással, és megszórjuk bazsalikommal.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!