Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Húsgombóc koktélparadicsommal

2x      1x   0.0x
Húsgombóc koktélparadicsommal recept

Húsgombóc koktélparadicsommal recept

Hozzávalók:

  • 1 kg darált csirke- vagy borjúhús
  • 600 g koktélparadicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál szárított oregano
  • csipetnyi cayenne bors
  • 1 evőkanál friss bazsalikom
  • só és frissen őrölt bors



  

Elkészítés:

1.A darált húst megsózzuk, megborsozzuk, összekeverjük, és gombócokat formálunk belőle. Egy serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olívaolajat, és a gombócokat minden oldalukon aranybarnára sütjük. 2.Egy serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál oliva olajat. Lejjebb vesszük a lángot,hozzáadjuk az olajhoz az összezúzott fokhagymát, majd állandóan kevergetve az oregánót és a cayenne borsot. Hozzáadjuk a megmosott és megszárított paradicsomot, és 10 percig pároljuk, amíg szétreped. Lefedjük, és erős tűzön pároljuk. 3. A gombócokat elosztjuk 4 előmelegített tányéron, leöntjük a mártással, és megszórjuk bazsalikommal.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!