Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Nyári sajtsaláta

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 15 dkg fejes saláta (1 fej)
  • 25 dkg Edámi sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 15 dkg zöldpaprika
  • 15 dkg paradicsom
  • A mártáshoz:
  • 10 dkg áttört túró
  • 1 dl kefir
  • 1 ek. olaj
  • 1 mk. mustár
  • citromlé
  • bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor kapor



  

Elkészítés:

A megtisztított zöldpaprikát cikkekre vágjuk, és négy tányérra vagy tálra halmozzuk. A vékonyan felszeletelt paradicsommal, darabokra tépett salátával megszórjuk. A kétféle sajtot csíkokra vágjuk, összekeverjük, és a zöldféle tetejére szórjuk. Az így elkészített salátát tálalásig hűtőszekrényben tartjuk. A túrót a kefirrel, ízesítőkkel simára keverjük, és tálaláskor a saláta tetejére öntjük. Külön tálkába is tehetjük a mártást az asztalra, ki-ki ízlésének megfelelően locsolja meg a salátáját.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!