Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Hideg zöldségsaláta
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 50 dkg karfiol
- 30 dkg brokkoli
- 30 dkg sárgarépa
- 20 dkg kígyóuborka
- 25 dkg zöldbab
- Öntethez:
- 2 dl kefir
- 3 dkg majonéz (kis tubus fele)
- 2 k. mustár
- só
- bors
- esetleg morzsolt tárkony
Elkészítés:
A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük, a sárgarépát karikákra vágjuk, a zöldbabot megtisztítjuk, de egészben hagyjuk, és enyhén sós vízben külön-külön puhára főzzük. A zöldségeket leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Az öntethez valókat simára keverjük, egy-két órára hűtőszekrényben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. A tálon a zöldféléket szépen elrendezzük, a ferde lapokra vágott uborkát is közé rakjuk, és a mártással leöntjük. Aki vacsorára szánja, sajtot vagy főtt tojást keverhet közé.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!