Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Mézes bárányborda

2x      2x   0.0x
Mézes bárányborda recept

Mézes bárányborda recept

Hozzávalók:

  • 12 bárányborda
  • 3 paradicsom
  • 1 fej hámozott lilahagyma
  • 2 gerezd tisztított fokhagyma
  • 50 g Rama
    margarin
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál vörösbor, 2 teáskanál méz
  • 2 evőkanál kakukkfű
  • só és őrölt bors



  

Elkészítés:

1.A meghámozott és kimagozott paradicsomot összetörjük, és hozzáadjuk az összezúzottfokhagymát. A hagymát felvágjuk. Egy evőkanál olívaolajat felforrósítunk egy serpenyő-ben, és a vajjal együtt megpirítjuk rajta a hagymát és a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk,és félretesszük egy tálba. 2.A báránybordát megsózzuk és megborsozzuk. Két evőkanál felforrósított olívaolajonmindkét oldalát 4 percig sütjük, majd egy tálra tesszük, és melegen tartjuk.3. A mártást visszatesszük a serpenyőbe, a vörösborral és a mézzel felforraljuk. Lehúzzuka tűzről, és állandóan kevergetve besűrítjük. A báránybordát leöntjük a mártással,és azonnal tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!