Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Mézes bárányborda
2x
2x
0.0x
Mézes bárányborda recept
Hozzávalók:
- 12 bárányborda
- 3 paradicsom
- 1 fej hámozott lilahagyma
- 2 gerezd tisztított fokhagyma
- 50 g Rama margarin
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál vörösbor, 2 teáskanál méz
- 2 evőkanál kakukkfű
- só és őrölt bors
Elkészítés:
1.A meghámozott és kimagozott paradicsomot összetörjük, és hozzáadjuk az összezúzottfokhagymát. A hagymát felvágjuk. Egy evőkanál olívaolajat felforrósítunk egy serpenyő-ben, és a vajjal együtt megpirítjuk rajta a hagymát és a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk,és félretesszük egy tálba. 2.A báránybordát megsózzuk és megborsozzuk. Két evőkanál felforrósított olívaolajonmindkét oldalát 4 percig sütjük, majd egy tálra tesszük, és melegen tartjuk.3. A mártást visszatesszük a serpenyőbe, a vörösborral és a mézzel felforraljuk. Lehúzzuka tűzről, és állandóan kevergetve besűrítjük. A báránybordát leöntjük a mártással,és azonnal tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!