Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Sonkás fejes saláta

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 10 dkg gépsonka
  • 2 fej saláta (0,30 kg)
  • 30 dkg alma
  • 10 dkg Trappista sajt
  • 2 dl kefir
  • 2 ek. majonéz
  • citromlé
  • édesítőszer
  • petrezselyem



  

Elkészítés:

A megtisztított almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük és citromlével meglocsoljuk. A csíkokra vágott sonkát hozzáadjuk. A kefirt ízesítjük a majonézzel, a sóval, cit. romlével, édesítőszerrel, pici mustárral, és ezt a mártást az almás sonkára öntjük és hideg helyre tesszük. Tálalás előtt a jól megmosott, megszárított fejes salátát csíkokra vágjuk és a kefires salátába forgatjuk. Reszelt sajttal és apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!