Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Borjúmáj szalonnával és burgonyával
2x
2x
0.0x
Borjúmáj szalonnával és burgonyával recept
Hozzávalók:
- 4 db 150 g-os borjúmáj
- 200 g szalonna
- 2 édes alma
- 1 evőkanál Calvados
- 3 evőkanál olívaolaj
- só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
1.A szalonnáról levágjuk a zsíros részt. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és a szalonnát aranybarnára sütjük benne. A szalonnát kivesszük a serpenyőből és félretesszük.A májat 10 percig pároljuk a serpenyőben maradt zsiradékban, majd sózzuk, borsozzuk,és takarékra vesszük a lángot. 2.Az almát megmossuk, kivesszük a magját, a magházat, majd feldaraboljuk. A serpenyőbe tesszük, és néhány percig pirítjuk a májjal. Hozzáadjuk a Calvadost, és flambírozzuk a mártást. Az egészet tálra tesszük, és melegen tartjuk 3. Egy kanál meleg vizet öntünk a serpenyőbe, és visszatesszük bele a májat, az almát és a szalonnát, és süssük még néhány percig. Azonnal tálaljuk rizzsel körítve.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!