Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Borjúmáj szalonnával és burgonyával

2x      2x   0.0x
Borjúmáj szalonnával és burgonyával recept

Borjúmáj szalonnával és burgonyával recept

Hozzávalók:

  • 4 db 150 g-os borjúmáj
  • 200 g szalonna
  • 2 édes alma
  • 1 evőkanál Calvados
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • só és frissen őrölt fekete bors



  

Elkészítés:

1.A szalonnáról levágjuk a zsíros részt. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és a szalonnát aranybarnára sütjük benne. A szalonnát kivesszük a serpenyőből és félretesszük.A májat 10 percig pároljuk a serpenyőben maradt zsiradékban, majd sózzuk, borsozzuk,és takarékra vesszük a lángot. 2.Az almát megmossuk, kivesszük a magját, a magházat, majd feldaraboljuk. A serpenyőbe tesszük, és néhány percig pirítjuk a májjal. Hozzáadjuk a Calvadost, és flambírozzuk a mártást. Az egészet tálra tesszük, és melegen tartjuk 3. Egy kanál meleg vizet öntünk a serpenyőbe, és visszatesszük bele a májat, az almát és a szalonnát, és süssük még néhány percig. Azonnal tálaljuk rizzsel körítve.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!