Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Almás-mézes marhaszelet

2x      1x   0.0x
Almás-mézes marhaszelet recept

Almás-mézes marhaszelet recept

Hozzávalók:

  • 4 szelet marhahús (bifsztek, hátszín)
  • 150 g szalonna
  • 2 alma
  • 5 evőkanál főzőtejszin
  • 4 fej mogyoróhagyma
  • 4 evőkanál almalé
  • 4 evőkanál konyak
  • 1 teáskanál méz
  • 10 evőkanál olívaolaj
  • só és frissen őrölt bors



  

Elkészítés:

1.A konyakot, a mézet és a borsot összekeverjük, és a marhahússzelet mindkét oldalát bekenjük vele. Egy serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olívaolajat, és megpirítjuk benne a szalonnát. Vegyük ki a serpenyőből, és tartsuk melegen. 2.A megmosott almát négybe vágjuk, kiszedjük a magját es a magházat, és feldaraboljuk.A megtisztított mogyoróhagymát felkarikázzuk. Az olajban, amelyben a szalonna sült,5 percig pirítjuk az almát és a hagymát. 3.A húsról lekapatjuk a mézes-konyakos keveréket. Egy másik serpenyőben olívaolajat forrósítunk, es megsütjük benne a marhahússzeleteket. Sózzuk és borsozzuk. 4.A páclét és az almás lét beleöntjük a serpenyőbe a főzőtejszínnel együtt, és egy kicsit besűrítjük. A húst meleg tányérokra helyezzük, leöntjük a mártással és a szalonnával,a mogyoróhagymával és az almával együtt tálaljuk

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!