Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Almás-mézes marhaszelet
2x
1x
0.0x
Almás-mézes marhaszelet recept
Hozzávalók:
- 4 szelet marhahús (bifsztek, hátszín)
- 150 g szalonna
- 2 alma
- 5 evőkanál főzőtejszin
- 4 fej mogyoróhagyma
- 4 evőkanál almalé
- 4 evőkanál konyak
- 1 teáskanál méz
- 10 evőkanál olívaolaj
- só és frissen őrölt bors
Elkészítés:
1.A konyakot, a mézet és a borsot összekeverjük, és a marhahússzelet mindkét oldalát bekenjük vele. Egy serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olívaolajat, és megpirítjuk benne a szalonnát. Vegyük ki a serpenyőből, és tartsuk melegen. 2.A megmosott almát négybe vágjuk, kiszedjük a magját es a magházat, és feldaraboljuk.A megtisztított mogyoróhagymát felkarikázzuk. Az olajban, amelyben a szalonna sült,5 percig pirítjuk az almát és a hagymát. 3.A húsról lekapatjuk a mézes-konyakos keveréket. Egy másik serpenyőben olívaolajat forrósítunk, es megsütjük benne a marhahússzeleteket. Sózzuk és borsozzuk. 4.A páclét és az almás lét beleöntjük a serpenyőbe a főzőtejszínnel együtt, és egy kicsit besűrítjük. A húst meleg tányérokra helyezzük, leöntjük a mártással és a szalonnával,a mogyoróhagymával és az almával együtt tálaljukHozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!