Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Cseresznyés zabkorpalepény

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 20 darabhoz:
  • 50 dkg cseresznye
  • 50 dkg meggy
  • 25 dkg Rama
    margarin
  • 1 ek. vanília
  • 4 db tojás (3 is elég)
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 25 dkg zabkorpa
  • 15 dkg grahamliszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 2 dl rum vagy aroma
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • ízlés szerint édesítő



  

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tepsit kivajazzuk. A gyümölcsöt kimagozzuk. A vajat az édesítővel, a vaníliával habosra keverjük, hozzáadjuk az egész tojásokat és a citromhéjat. A zabkorpát a liszttel, a sütőporral összekeverjük és a rummal együtt kanalanként a tojásos-vajas masszához keverjük. A tésztát beleöntjük a tepsibe. Rászórjuk a cseresznyét, meggyet. A kókuszreszelékkel egyenletesen meghintjük, 35-40 perc alatt aranysárgára sütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!