Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Cseresznyés zabkorpalepény
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 20 darabhoz:
- 50 dkg cseresznye
- 50 dkg meggy
- 25 dkg Rama margarin
- 1 ek. vanília
- 4 db tojás (3 is elég)
- 1 db citrom reszelt héja
- 25 dkg zabkorpa
- 15 dkg grahamliszt
- 1 tk. sütőpor
- 2 dl rum vagy aroma
- 5 dkg kókuszreszelék
- ízlés szerint édesítő
Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tepsit kivajazzuk. A gyümölcsöt kimagozzuk. A vajat az édesítővel, a vaníliával habosra keverjük, hozzáadjuk az egész tojásokat és a citromhéjat. A zabkorpát a liszttel, a sütőporral összekeverjük és a rummal együtt kanalanként a tojásos-vajas masszához keverjük. A tésztát beleöntjük a tepsibe. Rászórjuk a cseresznyét, meggyet. A kókuszreszelékkel egyenletesen meghintjük, 35-40 perc alatt aranysárgára sütjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!