Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Gombás rétes

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 10 adaghoz:
  • 20 dkg gomba
  • 8 dkg Rama
    margarin
  • 5 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 3 db tojás
  • 1 cs. réteslap
  • bors
  • petrezselyem



  

Elkészítés:

A gombát nagyon finomra vágjuk és körülbelül 2 dkg Rama
margarin addig pároljuk, amíg a leve el nem fő. Közben sóval, borssal és összevágott petrezselyemzölddel ízesítjük. Egy másik edényben 3 dkg Rama
margarinon a lisztet megforrósítjuk, felengedjük a tejjel és habverővel simára keverjük. Még forrón hozzáadjuk a tokások sárgáját. A mártást és a gornbavagdalékot lazán összekeverjük a tojásfehérjéből felvert habbal. A réteslapokat megtöltjük ezzel a töltelékkel és tepsibe téve középmeleg sütőben megsütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!