Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Tejszínhabbal töltött fánk
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 10 dkg liszt
- 20 dkg eper
- 2,5 db tojás
- 1,5 dl tejszín
- 5 dkg zsír
- édesítő
Elkészítés:
Egy edényben felforralunk 1 dl vizet és hozzáadjuk a zsírt. Ha a zsír elolvadt, zúdítsuk bele egyszerre az egész lisztmennyiséget, és fakanállal addig keverjük,amíg össze nem áll. A tűzről levéve még forrón adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Mindegyik tojással jól keverjük el. Egy előre bezsírozott tepsibe körülbelül 6 cm távolságban egymástól dió nagyságú halmokat rakjunk belőle, s pihentessük a tésztát 1 órán át. Ezután jó meleg sütőbe tegyük, és 15 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját, különben a tészta összeesik. Az első 15 perc után még 10 percig csendesebb tűznél süssük ropogósra. Sütés után a fánk tetejét vágjuk le, belsejét szedjük ki. Az üreget töltelékkel megtöltjük megtöltjük, majd a fánk levágott tetejét a krémre helyezzük. A töltelékhez az epret villával törjük össze, kevés édesítővel ízesítjük, és adjuk hozzá a kemény habbá vert tejszínt.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!