Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Tejszínhabbal töltött fánk

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 10 dkg liszt
  • 20 dkg eper
  • 2,5 db tojás
  • 1,5 dl tejszín
  • 5 dkg zsír
  • édesítő



  

Elkészítés:

Egy edényben felforralunk 1 dl vizet és hozzáadjuk a zsírt. Ha a zsír elolvadt, zúdítsuk bele egyszerre az egész lisztmennyiséget, és fakanállal addig keverjük,amíg össze nem áll. A tűzről levéve még forrón adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Mindegyik tojással jól keverjük el. Egy előre bezsírozott tepsibe körülbelül 6 cm távolságban egymástól dió nagyságú halmokat rakjunk belőle, s pihentessük a tésztát 1 órán át. Ezután jó meleg sütőbe tegyük, és 15 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját, különben a tészta összeesik. Az első 15 perc után még 10 percig csendesebb tűznél süssük ropogósra. Sütés után a fánk tetejét vágjuk le, belsejét szedjük ki. Az üreget töltelékkel megtöltjük megtöltjük, majd a fánk levágott tetejét a krémre helyezzük. A töltelékhez az epret villával törjük össze, kevés édesítővel ízesítjük, és adjuk hozzá a kemény habbá vert tejszínt.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!