Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Csokoládés körte

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 6 adaghoz:
  • 60 dkg körte
  • 15 dkg diétás csokoládé
  • 0,5 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 1 db citrom leve
  • 3 szem szegfűszeg
  • körömnyi fahéj
  • édesítő



  

Elkészítés:

zsöljük a citrom levével. Egy olyan lábasan, amelyben a körték egymás mellett elférnek, vizet forralunk. Hozzáadjuk a citrom maradék levét, az édesítőt, a fahéjat, szegfűszeget, óvatosan beletesszük a körtét és puhára főzzük. A víznek el kell lepnie a körtéket. Saját levében hagyjuk kihűlni, majd a gyümölcsöket egymás mellé, a tálaló tálra helyezzük. Közvetlenül a tálalás előtt készítjük el a csokoládémázat. Egy kisebb lábasba beletördeljük a csokoládét, hozzáadjuk a fél deci meleg tejet, az édesítőt, és gőz fölött, állandó kevergetés közben simára dolgozzuk. A forró mázat a körtékre csorgatjuk, ne vonjuk be egészen, mert szebb, ha imitt-amott a körte kilátszik. A tányér szélét tejszínrózsákkal díszíthetjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!