Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Fésűkagyló nyárson
3x
2x
0.0x
Fésűkagyló nyárson recept
Hozzávalók:
- 8 db fésűkagyló korallal
- 6 nagy fej gomba
- fél evőkanál szárított bazsalikom
- 3 szelet szalonna
- citrom
- 2 gerezd finomra vágott fokhagyma
- 6 evőkanál olívaolaj
- só és őrölt borsa
Elkészítés:
1.A fésűkagyló fehér húsát és a korallt kettévágjuk. A fél citrom levét mély tányérba tesszük, hozzáadunk 6 evőkanál olívaolajat, a szárított bazsalikomot, a zúzott fokhagymát,a sót és a borsot. A fésűkagylót 1 órára bepácoljuk a keverékkel, közben időnként megforgatjuk. 2.A gombát folyó vízben megmossuk, papírtörlővel megtörölgetjük, és a kagylóvastagságával megegyező vastagságú szeletekre vágjuk. 3.Minden gombaszeletre teszünk egy korallt és egy kagylószeletet. A szalonnát négy egyenlő részre vágjuk. 2 nyársra felfűzzük a hozzávalókat, és a nyársakat 10 percre grillsütőbe tesszük, ahol időnként megforgatjuk. 4.Az olívaolajat és a petrezselymet kézi habverővel összekeverjük. 5. A nyársakat egy tányérra helyezzük, meglocsoljuk a petrezselymes olívaolajjal, és azonnal tálaljuk Megjegyzés: Lehetőleg friss kagylóból készítsük ezt az ételt, és kérjük meg az eladót, hogy alaposan tisztítsa meg a kagylókat. Ha friss kagylóhoz nem tudunk hozzájutni, vegyünk mélyhűtött kagylót, és egy serpenyőben lassan olvasszuk fel, majd öntsük le róla a levet, mert a nedves kagylót nem lehet ropogósra sütni.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!