Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Almafánk
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 8 darabhoz:
- 0,5 dl víz
- 10 dkg Rama margarin
- 15 dkg rétesliszt
- 3 db tojás
- 60 dkg alma
- 5 dkg diabetikus baracklekvár
Elkészítés:
Felforraljuk a vizet a Rama margarinnal, és miközben folyamatosan kevergetjük, beleszórjuk a lisztet. A tűzön hagyjuk, tovább keverjük, és amikor a tészta az edénytől elválik, a tűzről levesszük és langyosra hűtjük. Egyenként beledolgozzuk a három tojást és simára dagasztjuk. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és nyolc egyforma négyzetet vágunk ki belőle. Amíg a tészta hűl, megtisztítjuk az almát, magházukat kivesszük, s a lyukba baracklekvárt csepegtetetünk. A tésztából vágott négyzetekre egy-egy almát helyezünk, és a tészta négy csücskét összefogva, belecsomagoljuk az almákat. Kivajazott tepsibe egymás mellé helyezzük őket, s előmelegített sütőben öt percig teljes lángon, majd takarékon pirosra sütjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!