Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Almafánk

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 8 darabhoz:
  • 0,5 dl víz
  • 10 dkg Rama
    margarin
  • 15 dkg rétesliszt
  • 3 db tojás
  • 60 dkg alma
  • 5 dkg diabetikus baracklekvár



  

Elkészítés:

Felforraljuk a vizet a Rama
margarinnal, és miközben folyamatosan kevergetjük, beleszórjuk a lisztet. A tűzön hagyjuk, tovább keverjük, és amikor a tészta az edénytől elválik, a tűzről levesszük és langyosra hűtjük. Egyenként beledolgozzuk a három tojást és simára dagasztjuk. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és nyolc egyforma négyzetet vágunk ki belőle. Amíg a tészta hűl, megtisztítjuk az almát, magházukat kivesszük, s a lyukba baracklekvárt csepegtetetünk. A tésztából vágott négyzetekre egy-egy almát helyezünk, és a tészta négy csücskét összefogva, belecsomagoljuk az almákat. Kivajazott tepsibe egymás mellé helyezzük őket, s előmelegített sütőben öt percig teljes lángon, majd takarékon pirosra sütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!