Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Túrótorta őszibarackkal
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 20 darabhoz:
- 30 dkg liszt
- 60 dkg túró
- 10 dkg Rama margarin
- 50 dkg (mélyhűtött) őszibarack
- 2 db tojás
- citromhéj
- só
- szódabikarbóna
- édesítő
Elkészítés:
30 dkg túróból, a teljes mennyiségű lisztből, Rama margarinból, a szódabikarbónával és kevés sóval tésztát gyúrunk. Nagy tortaformába nyomkodjuk, amit előzőleg Rama margarinnal kikentünk. Csináljunk 2 centis peremet a tésztának, és félig süssük meg. Az őszibarackot közben kevés vízben megpároljuk, a levét lecsurgatjuk és a fél barackokat magházukkal lefelé fordítva a tésztára helyezzük. Fedjük be az egész tésztát. A másik 30 dkg túrót citromhéjjal, 2 tojássárgájával és a fehérjéből vert habbal elkeverjük, édesítővel ízesítjük. A barackra simítjuk. Visszatoljuk a sütőbe és teljesen megsütjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!