Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Túrótorta őszibarackkal

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 20 darabhoz:
  • 30 dkg liszt
  • 60 dkg túró
  • 10 dkg Rama
    margarin
  • 50 dkg (mélyhűtött) őszibarack
  • 2 db tojás
  • citromhéj
  • szódabikarbóna
  • édesítő



  

Elkészítés:

30 dkg túróból, a teljes mennyiségű lisztből, Rama
margarinból, a szódabikarbónával és kevés sóval tésztát gyúrunk. Nagy tortaformába nyomkodjuk, amit előzőleg Rama
margarinnal kikentünk. Csináljunk 2 centis peremet a tésztának, és félig süssük meg. Az őszibarackot közben kevés vízben megpároljuk, a levét lecsurgatjuk és a fél barackokat magházukkal lefelé fordítva a tésztára helyezzük. Fedjük be az egész tésztát. A másik 30 dkg túrót citromhéjjal, 2 tojássárgájával és a fehérjéből vert habbal elkeverjük, édesítővel ízesítjük. A barackra simítjuk. Visszatoljuk a sütőbe és teljesen megsütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!