Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Grillezett ráksaláta

5x      3x   0.0x
Grillezett ráksaláta recept

Grillezett ráksaláta recept

Hozzávalók:

  • 10 db gambas (földközi-tengeri rák)
  • másfél dl extra szűz olívaolaj
  • 2 db fürtös paradicsom
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • fél kávéskanál currypor
  • 2 evőkanál fehérbor
  • 1 evőkanál mustár
  • vegyes zöldsaláta
  • só és őrölt bors



  

Elkészítés:

1.A rákot megtisztítjuk, de a farkát nem távolítjuk el. A hátán lévő páncélt lefejtjük róla, majd mély tányérba tesszük. Az olívaolaj kétharmad részéhez hozzákeverjük a curryt, és ráöntjük a rákra. Hűtőben 1 órán keresztül pácoljuk. 2.A megmosott paradicsomokat félbe vágjuk, majd vágott felével felfelé sütőedénybe tesszük. Megsózzuk és megborsozzuk, majd olívaolajat és balzsamecetet löttyintünk rá. 5 percre betesszük a sütőbe. 3.Vinaigrette-mártást készítünk hozzá: összekeverjük a borecetet a fehérborral, a maradék olívaolajjal és a mustárral. A salátát megmossuk, és apró darabokra vágjuk. Alaposan meglocsoljuk a vinaigrette-mártással, és elosztjuk a tányérokon. 4.A rákot kivesszük a pácléből, és rátesszük a sütőedényre. 4 percig grillezzük. A paradicsomot és a rákot a tányérokra tesszük. Azonnal tálaljuk

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!