Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Grillezett ráksaláta
5x
3x
0.0x
Grillezett ráksaláta recept
Hozzávalók:
- 10 db gambas (földközi-tengeri rák)
- másfél dl extra szűz olívaolaj
- 2 db fürtös paradicsom
- 1 evőkanál balzsamecet
- 2 evőkanál fehérborecet
- fél kávéskanál currypor
- 2 evőkanál fehérbor
- 1 evőkanál mustár
- vegyes zöldsaláta
- só és őrölt bors
Elkészítés:
1.A rákot megtisztítjuk, de a farkát nem távolítjuk el. A hátán lévő páncélt lefejtjük róla, majd mély tányérba tesszük. Az olívaolaj kétharmad részéhez hozzákeverjük a curryt, és ráöntjük a rákra. Hűtőben 1 órán keresztül pácoljuk. 2.A megmosott paradicsomokat félbe vágjuk, majd vágott felével felfelé sütőedénybe tesszük. Megsózzuk és megborsozzuk, majd olívaolajat és balzsamecetet löttyintünk rá. 5 percre betesszük a sütőbe. 3.Vinaigrette-mártást készítünk hozzá: összekeverjük a borecetet a fehérborral, a maradék olívaolajjal és a mustárral. A salátát megmossuk, és apró darabokra vágjuk. Alaposan meglocsoljuk a vinaigrette-mártással, és elosztjuk a tányérokon. 4.A rákot kivesszük a pácléből, és rátesszük a sütőedényre. 4 percig grillezzük. A paradicsomot és a rákot a tányérokra tesszük. Azonnal tálaljukHozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!