Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Sós túrós lepény

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 50 dkg túró
  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg burgonya
  • 3 dl tej
  • 6 dkg füstölt szalonna
  • 2 pohár tejföl
  • 2 tojás
  • 2 dkg élesztő
  • 1 kiskanál őrölt kömény



  

Elkészítés:

A lisztből, a tejből, az élesztőből kevés sóval tésztát készítünk. Beletesszük az előkészített tepsibe, majd hagyjuk, hogy megkeljen. A burgonyát meghámozzuk, enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és összetörjük. Összekeverjük a túróval, a tojással és a tejföllel, majd kissé megsózzuk. A tölteléket a közben megkelt tésztára simítjuk, megszórjuk az őrölt köménnyel, és az apróra vágott szalonnával. Előmelegített, forró sütőben készre sütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!