Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Sós túrós lepény
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre:
- 50 dkg túró
- 50 dkg liszt
- 15 dkg burgonya
- 3 dl tej
- 6 dkg füstölt szalonna
- 2 pohár tejföl
- 2 tojás
- 2 dkg élesztő
- 1 kiskanál őrölt kömény
- só
Elkészítés:
A lisztből, a tejből, az élesztőből kevés sóval tésztát készítünk. Beletesszük az előkészített tepsibe, majd hagyjuk, hogy megkeljen. A burgonyát meghámozzuk, enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és összetörjük. Összekeverjük a túróval, a tojással és a tejföllel, majd kissé megsózzuk. A tölteléket a közben megkelt tésztára simítjuk, megszórjuk az őrölt köménnyel, és az apróra vágott szalonnával. Előmelegített, forró sütőben készre sütjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!