Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Juhsajtos lepény

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 szeméylre:
  • 50 dkg juhsajt
  • 60 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 6 dkg zsír vagy Rama
    margarin
  • 5 dl tejföl
  • 4 tojás
  • 1 kiskanál őrölt kömény



  

Elkészítés:

Fél kiló lisztet tálba szitálunk, majd hozzáadjuk a tejet, a zsiradékot, egy tojást és az élesztőt. Megsózzuk, jól kidolgozzuk, és langyos helyen, legalább egy órán át kelesztjük. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és zsírral kikent tepsibe tesszük. A juhsajtot húsdarálón ledaráljuk, majd jól összekeverjük a tejföllel, a maradék tojással és 10 dkg liszttel. Ízlés szerint megsózzuk, köménnyel ízesítjük, rákenjük a tésztára, és forró sütőben megsütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!