Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Juhsajtos lepény
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 szeméylre:
- 50 dkg juhsajt
- 60 dkg liszt
- 3 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 6 dkg zsír vagy Rama margarin
- 5 dl tejföl
- 4 tojás
- 1 kiskanál őrölt kömény
- só
Elkészítés:
Fél kiló lisztet tálba szitálunk, majd hozzáadjuk a tejet, a zsiradékot, egy tojást és az élesztőt. Megsózzuk, jól kidolgozzuk, és langyos helyen, legalább egy órán át kelesztjük. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és zsírral kikent tepsibe tesszük. A juhsajtot húsdarálón ledaráljuk, majd jól összekeverjük a tejföllel, a maradék tojással és 10 dkg liszttel. Ízlés szerint megsózzuk, köménnyel ízesítjük, rákenjük a tésztára, és forró sütőben megsütjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!