Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Kapros túrós lepény

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 40 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 1 dkg élesztő
  • 3 tojás
  • 5 dkg zsír
  • 3 kanál cukor
  • 1 evőkanál búzadara
  • fél csokor kapor
  • A kenéshez:
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 tojássárgája



  

Elkészítés:

A tejből, a lisztből, egy tojásból, az élesztőből, és kevés sóból lágyabb tésztát készítünk. Jól összegyúrjuk, megkelesztjük, és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Egy tepsit kikenünk zsírral, és belerakjuk a tésztát. Közben elkészítjük a tölteléket: a túrót összekeverjük a cukorral, két tojássárgájával, a búzadarával és az apróra vágott kaporral. A tojások fehérjét habbá verjük, és óvatosan a túrós masszához adjuk. A tölteléket a tepsiben lévő tésztára simítjuk, majd lassú tűzön megsütjük. Kivesszük a sütőből, és tetejét megkenjük egy tojássárgája, egy evőkanál cukor és egy evőkanál tejföl keverékével. Két-három percre visszatesszük a meleg sütőbe, amíg teteje meg nem pirul.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!