Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Rumos mascarpone-fánk
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre:
- 20 dkg mascarpone
- 20 dkg liszt
- 12 dkg vaníliás porcukor
- 4 tojás
- 0,5 dl rum
- porcukor a tetejére
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A mascarponét, a cukrot és a tojások sárgáit keverőtálba rakjuk. Meglocsoljuk a rummal, habverővel simára keverjük, majd hozzáadjuk a habbá vert fehérjéket. Beleszórjuk a lisztet, és az egészet óvatosan összedolgozzuk. Forró olajba mártott kanállal kisebb fánkokat szaggatunk belőle, és kevés felhevített olajon mindkét oldalát megsütjük. Szalvétával leitatjuk róluk a fölösleges zsiradékot, majd megszórjuk porcukorral. Melegen, baracklekvárral kínáljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!