Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Rumos mascarpone-fánk

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 20 dkg mascarpone
  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg vaníliás porcukor
  • 4 tojás
  • 0,5 dl rum
  • porcukor a tetejére
  • olaj a sütéshez



  

Elkészítés:

A mascarponét, a cukrot és a tojások sárgáit keverőtálba rakjuk. Meglocsoljuk a rummal, habverővel simára keverjük, majd hozzáadjuk a habbá vert fehérjéket. Beleszórjuk a lisztet, és az egészet óvatosan összedolgozzuk. Forró olajba mártott kanállal kisebb fánkokat szaggatunk belőle, és kevés felhevített olajon mindkét oldalát megsütjük. Szalvétával leitatjuk róluk a fölösleges zsiradékot, majd megszórjuk porcukorral. Melegen, baracklekvárral kínáljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!