Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Nyelvhal fehérborban
1x
1x
0.0x
Nyelvhal fehérborban recept
Hozzávalók:
- 500 g nyelvhalszelet (2 szelet személyenként)
- 20g Rama margarin
- 1/3 pohár száraz fehérbor
- 1 szál finomra metélt petrezselyemzöld
- 1 mogyoróhagyma
- 1 kávéskanál kakukkfű, 2 bazsalikomlevél
- 1 gerezd fokhagyma
- só és őrölt bors
Elkészítés:
1.A mogyoróhagymát, a fokhagymát a petrezselymet és a bazsalikomot felaprítjuk.A sütőt 190 C-fokra előmelegítjük. 2.Egy sütőedényt kikenünk vajjal, a mogyoróhagymát, a petrezselymet, a fokhagymátés a bazsalikomot egyenletesen elosztjuk az edényben, majd rátesszük a halszeleteket a zöldségekre. A szeleteket megsózzuk, megborsozzuk, és alaposan meglocsoljuk fehérborral. 3.A sütőedényt alufóliával lefedjük, és 15 percre a sütőbe tesszük. A halat kivesszük a sütőedényből, előmelegített tálra tesszük és melegen tartjuk. 4.A hal sütés közben keletkezett levét egy serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a vajat, és erős lángon fölmelegítjük. Az így kapott mártást a halszeletekre öntjük. Főtt burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!