Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Nyelvhal fehérborban

1x      1x   0.0x
Nyelvhal fehérborban recept

Nyelvhal fehérborban recept

Hozzávalók:

  • 500 g nyelvhalszelet (2 szelet személyenként)
  • 20g Rama
    margarin
  • 1/3 pohár száraz fehérbor
  • 1 szál finomra metélt petrezselyemzöld
  • 1 mogyoróhagyma
  • 1 kávéskanál kakukkfű, 2 bazsalikomlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só és őrölt bors



  

Elkészítés:

1.A mogyoróhagymát, a fokhagymát a petrezselymet és a bazsalikomot felaprítjuk.A sütőt 190 C-fokra előmelegítjük. 2.Egy sütőedényt kikenünk vajjal, a mogyoróhagymát, a petrezselymet, a fokhagymátés a bazsalikomot egyenletesen elosztjuk az edényben, majd rátesszük a halszeleteket a zöldségekre. A szeleteket megsózzuk, megborsozzuk, és alaposan meglocsoljuk fehérborral. 3.A sütőedényt alufóliával lefedjük, és 15 percre a sütőbe tesszük. A halat kivesszük a sütőedényből, előmelegített tálra tesszük és melegen tartjuk. 4.A hal sütés közben keletkezett levét egy serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a vajat, és erős lángon fölmelegítjük. Az így kapott mártást a halszeletekre öntjük. Főtt burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!